Bangkok – Második nekifutásra

Előző írásom talán kissé indulatosra sikeredett, de akkor úgy éreztem… Most viszont nyugodt vagyok, így indulatoktól tudok objektív képet adni az elmúlt napi tapasztalataimból. Szálláskeresés után ellátogattunk a Siam Ocean World-be, ami egy olyasmi hely, mint a Tropicarium, csak valamivel nagyobb. Szép, de nem nagy pukkanás, legalábbis nem akkora, mint amire számítottam. Érdekes volt viszont az odajutás. Gyakorlatilag 10-ből 8 ember nem ismerte a helyet. Az viszont mókás volt, hogy mindenki segíteni akart. Bőszen nézegették a térképet, az utikonyvet és segteni akartak. Ha nem ők, akkor gyorsan hívtak valakit aki majd segít, és aki persze szintén nem tudott segíteni. Mindegy, ez szimpi. A tuk-tuk pilóták továbbra is az idegeinkre mentek, de kezdünk immunisak lenni rájuk, valamint rájöttünk, hogy csak taxival érdemes közlekedni. Légkondis és fillérekből visz el bárhová. Pl egy Budapest-Debrecen távolságot 10000 Ft-ból meg lehet úszni. Itt a városon belül max 250 Ft-ot fizettünk eddig (50 Baht)

Tehát a Siam Ocean World után visszajöttünk a szállásra, kiidegeskedtük magunkat, majd lefeküdtünk aludni. Pár órás alvás után lényegesen jobban éreztük magunkat, közben jött egy sms egy ismerőstől, amiben tudatta a bangkoki számát. Gyorsan lehatoltam egy itteni 7eleven-be és vettem én is egy itteni kártyát (200B). Így itteni tarivával felhvtam az ismerősöket, megbeszéltük, hogy találkozunk a Phanthip pláza előtt. Csajom már nem bírta a várakozást és lévén ma még nem ettünk, beültünk valami (talán AW nevű) gyorsétterembe, amely kínálatábam meglepően hasonltott a KFC-re. A kaja jó volt, de kevés és itteni viszonylatban drága. Közben megérkeztek Zsolték, akik gyorsan kitantottak minket pár dologra. Utcai árusnál vettünk valamit amit nem tudom, hogy mi, de finom volt és olcsó. (10 B) Elmentünk velük a szállodába ahol laktak, és amiért pont ugyanannyit fizettek, mint mi. A különbség csak a minőség volt. Meglepően tágas, gyönyörű szoba, fürdőszoba és egy kis konyha is tartozott hozzá. Gyorsan anyáztam egy keveset, eszembe jutott a délelőtti átverés és kicsit bántam, hogy a baltámat otthon hagytam a kocsiban. A szállodából áthatoltunk a Pathpong vigalmi negyedbe, ami tömve volt kurvákkal meg árusokkal. Mi a shoppingolás mellett döntöttünk, és csak mert nincs elég cipelnivlaónk, gyorsan bevásároltunk csajomnak egy Dolce Gabbana ruhát, nekem egy Okley napszemüveget, valamint egy diesel papucsot. Természetesen minden eredeti :-) Ami röhely, hogy a minősége kitűnő, csak az árából látszik, hogy valami sántít. Itt aztán királyul kialkudoztam magam, javarészt mindent pont a harmadára alkudtam le, ami nagyon jóleső érzéssel töltött el. Ezután egy gyors kései vacsora volt egy étteremben (tom yam leves, kalamari, rák stb..) A délután kicsit helyrerázott, de már nagyon várom, hogy holnap elhúzzuk innen a csíkot.

Tehát összesítésképpen Bangkok, ahogy most látom:
1. Kosz. Budapestre azt hittem, hogy koszos, de Bangkok megmutatta, hogy nem az. Budapest tulajdonképpen tiszta és kultúrált város.
2. Meleg. Görögországi tapasztalataim alapján azt hittem, hogy tudom milyen a meleg. Nem, nem tudtam, most tudom. SOHA eddigi életem folyamán nem izzadtam ennyire. Villámgyorsan és kegyetlenül le lehet itt izzadni.
3. Büdös. Az van. Bangkokban sok helyen iszonyat büdös, igazi oszló kutyatetem szag van. És rengeteg utcai sütöde :-)
4. Kontraszt. Ez valami hihetetlen. A luxus felhőkarcolótól 100 méterre nyomornegyed, a szó klasszikus értelmében vett, igazi, hamisítatlan nyomornegyed, pléh lemezekből tákolt viskókkal stb…
5. Olcsó. Ha az ember nem hülye és nem túl fáradt ahhoz, hogy átverjék, akkor félelmetesen olcsó hely ez.